Spar på elregningen med en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumper har en levetid på ca. 20 år og har betalt sig selv hjem igen allerede efter 5 år. Med dem sparer du både på varmeregningen og lever mere grønt, da dit hjem får en bæredygtig varmeløsning, der kun kræver en beskeden mængde elektricitet for at sørge for varmt vand i husets radiatorer, brusere samt håndvaske – se udvalget her i varmepumper.

Varmepumper virker selv ved isnende kulde

Selv når der er isnende koldt udenfor, kan en luft til vand varmepumpe stadig varme op i hjemmet. Faktisk kan de varme op helt ned til -25 grader, så medmindre du påtænker at få en varmepumpe monteret på et hus i Sibirien, leverer varmepumpen gnidningsfrit året rundt.

Søg tilskud til luft til vand varmepumper

Da luft til vand varmepumper netop er en bæredygtig løsning, kan du søge offentligt tilskud til at købe én. Tilskud søger du hos Energistyrelsen, og du skal leve op til en række krav for at få det. For det første skal der være tale om en helårsbolig, der ikke er udlagt til fjernvarme. Varmepumpen skal have energimærke A++ eller A+++ og installeres af godkendt VE-montør.

Tilskuddets størrelse afhænger af boligens

Hvor stort et tilskud ender med at blive, afhænger af boligens areal. Taler vi en bolig på blot 75-100 kvm, skal du ikke regne med mere end 25.000 kr. For markant større boliger stiger tilskuddet til at være godt 30.000, så vælger du at søge tilskud, kan du altså spare en god sjat.

Tjek dine muligheder inden for varmepumper nu

Luft til vand varmepumper kræver ikke synderligt vedligehold, og når du står med et problem med anlægget, er godkendte teknikere aldrig langt væk. Hvis du ved, at du bliver boende i din nuværende ejendom mange år fremover, er der ingen grund til ikke at tjekke dine muligheder.