A-kasse – forsikringen du forhåbentlig ikke får brug for

De fleste af os betaler gerne til sikkerhedsnet som forsikringer og A-kasse i håbet om, at vi aldrig for brug for nogen af delene. Og det er da heller ikke meningen, at vi alle i løbet af vores liv skal en smut forbi A-kassen. Ikke desto mindre sker det for os alle på et tidspunkt, at vi lige er mellem jobs, nyuddannede på jobjagt eller simpelthen bliver fyret fra vores nuværende job.

Hvis det utænkelige skulle ske, er det rart at sikre sig, at man har en nogenlunde indtægt i perioden, så man kan fokusere mere på jobsøgning og mindre på økonomi.

Fagforening og A-kasse

Når du først er i job, eller er på vej til at komme det, så vil det formentlig primært være fagforeningen du er i kontakt med. Og her vælger vi simpelthen at gå ud fra, at du selvfølgelig har en fagforening. De kan hjælpe dig med juridiske spørgsmål på arbejdspladsen eller helt konkret med at læse din kontrakt igennem, og give fif til hvordan du kan forhandle din løn højere op.

Har du allerede en A-kasse, kan det være en fordel at have fagforening samme sted. På den måde risikerer du ikke på samme måde at komme i knibe mellem de to, idet de pludselig hører under samme koncern, og derfor godt må tale sammen om din sag.

Studerende i A-kasse

Det kan virke unødvendigt at melde sig ind i en A-kasse som studerende, men det er det bestemt ikke. Nok får du ikke brug for den under studiet – og forhåbentlig aldrig, i det hele taget – men det er en rigtig god idé at melde sig ind, så tidligt som muligt. Melder du dig ind over et år før du bliver færdiguddannet slipper du for karensperioden lige efter du dimitterer, og det kan altså mærkes på regnskabet.

Tro ikke på alt hvad du læser

Når det handler om at vælge sin næste A-kasse, kan det være en god idé at læse anmeldelser af den. For en ting er, hvad de selv reklamerer med, men hvordan er de den dag, du pludselig står uden arbejde? Det kan nuværende og tidligere medlemmer heldigvis ofte berette om, og dette kan du læse i anmeldelserne.

Noget, som kan være smart at gøre, er også at sammenligne de forskellige A-kasser. På den måde kan du få et bedre overblik over, hvem der er alle pengene værd, og hvem der lader dig i stikken, hvis du bliver fyret.

Undgå A-kassen

Det bedste er selvfølgelig, hvis du helt kan undgå A-kassen. For A-kasse betyder, at du ikke har noget job, og de fleste vil gerne være selvforsørgende. Men HVIS du en dag er nødt til at gå den tunge gang hen til din nye sagsbehandlers kontor, så er det bare så vigtigt, at du bliver mødt med respekt, tillid og motivation, snarere end banken i hovedet.