Kom stærkt tilbage fra en diskusprolaps.

En diskusprolaps er ikke noget at spøge med. Det gør forfærdeligt ondt og kan hæmme dig i stort set alt hvad du gør. Det hæmmer ikke blot din egen livskvalitet, men sætter også dine pårørende under stort psykisk pres. Derfor er det vigtigt – både for dig og dine nærmeste – at der hurtigt gøres noget ved problemet. Heldigvis er der håb forude for dig. Ifølge fysioterapeut vejle kan følgevirkningerne fra de fleste diskusprolapser afhjælpes med fysioterapi og den korrekte genoptræning.

Hvad er en diskusprolaps?

En diskusprolaps opstår typisk, når du løfter noget tungt eller laver en pludselig og uhensigtsmæssig bevægelse i ryggen. Dette skubber den elastiske brudskrive – også kaldt diskus – delvist ud fra dens plads mellem dine ryghvirvler. Eftersom hele dit centralnervesystem sidder i rygsøjlen kan skader på den derfor resultere i alvorlige symptomer, såsom smerter og nedsat følelse i benene og lænden.

Her er nogle symptomer på diskusprolapser som du bør være opmærksom på.

  • Nedsat styrke i benet, som påvirker din balanceevne på tæer og hæle

  • Nedsat styrke i benene

  • Lammelser

  • Udstrålende smerter

Symptomerne kan variere fra person til person, derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på din krop og hvad du udsætter den for.

Hvad skal du gøre?

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvorvidt du har en diskusprolaps, bør du hurtigst muligt søge en tid hos en læge eller fysioterapeut. På den måde sikrer du, at du får den rigtige behandling og at din livskvalitet bliver hæmmet mindst muligt. De fleste diskusprolapser kan heldigvis afhjælpes med smertelindrende behandling og genoptræning. I visse tilfælde kan der dog være brug for en operation. Hos en kvalificeret fysioterapeut vil du komme igennem et særligt forløb baseret på dine specifikke behov, således at du så hurtigt som muligt kommer tilbage til det liv som du havde før din diskusprolaps.