Hvad der skal til for en behagelig nattesøvn

Alma var så begejstret, da hun endelig sparede penge nok til at købe sig en ny seng. Hun havde sovet på en hånd-me-down i årevis og var klar til noget pænere. Alma fortvivlede over beslutningen og prøvede at beslutte, hvilken seng der ville være bedst for hende. Til sidst gik hun med en enkel, men stilfuld, queen-size seng. Hvis denne situation lyder bekendt for dig, har du sandsynligvis allerede foretaget dit køb.

Se godt på din seng

Så du har lige købt en smuk ny seng, og du kan ikke vente med at få den sat op i dit soveværelse. Men hvordan kan du være sikker på, at du har købt et kvalitetsmøbel, der holder i årevis? Her er et par ting, du skal kigge efter:

 

  • Tjek først sengens ramme. Det skal være lavet af massivt træ, ikke spånplader eller plastik. Dernæst skal du kontrollere, at lamellerne er tykke nok. De skal være mindst 2-3 tommer brede. Sørg endelig for, at der er mindst 15 lameller pr. queen-size seng. Dette vil sikre tilstrækkelig støtte til madrassen og forhindre nedbøjning over tid.

 

  • For det andet, tag et kig på leddene. De skal være stramme og velkonstruerede; ellers vil sengen begynde at vakle og knage over tid. Sengegavlen og fodgærdet skal også være robust for at give støtte til madrassen og holde den på plads. En Kontinentalseng er bestemt en seng, der er værd at tjekke ud.

 

  • For det tredje, tjek madrassen. Det skal være fast og behageligt, uden at det hænger eller klumper. Hvis du planlægger at bruge sengen til at sove, så sørg for at prøve den først for at se, om den er behagelig for dig. Tag endelig et kig på selve sengerammen. Det skal være lavet af robuste materialer, der holder i mange år fremover.

 

  • Gennemgå endelig garantien for købet. Hvis det er i en kort periode eller ikke dækker normalt slid, er der chance for, at sengen ikke er bygget til at holde. Endelig skal du være på vagt over for memory skummadrasser, der hævder at være “ortopædiske” eller “terapeutiske”. Medmindre disse påstande støttes af en læge eller anden sundhedspersonale, er de sandsynligvis falske.

 

 

Ved at tage disse faktorer i betragtning, kan du være sikker på, at du får en kvalitetsseng, der vil give mange års behagelig søvn. Så hvad venter du på? Gå derud og få din gode nattesøvn!