Ideer til lækker mad, du kan lave over bål

Uanset om det er hjemme ved bålstedet i haven, eller på en telttur i det fri, kan det være enormt hyggeligt og lækkert med mad over bål. Her er der nemlig mulighed for at tilberede et hav af forskellige retter – læs videre her for at finde ideer til lækker mad, du kan lave over bål.

Pandekager og snobrød

Hvis du ønsker at lave noget simpelt mad over bål, er pandekager og snobrød noget, du skal overveje. Dette er nemlig en nem løsning, som stadig vil være enormt lækker. Når du skal lave pandekager over bål, er det en god ide at finde en pandekagepande, som er beregnet til at bruges over bål. Så bliver det lidt nemmere at tilberede disse lækre kager. Pandekager over bål er derfor uden tvivl en lækker ret, du kan overveje.

Du kan selvfølgelig også vælge at lave nogle snobrød – disse er nemlig også enormt hyggelige at lave, og vil også passe godt, hvis der er børn til stede. Det handler faktisk bare om at lave en lækker bolledrej, og herefter sno dette dej omkring nogle pinde med stanniolpapir på.

En lækker gryderet

Hvis du ønsker at lave en god og lækker aftensmad på bål, kan du overveje at lave en gryderet. Dette er ikke kun nemt at tilberede på bål, men vil også smage rigtigt god. Lav eventuelt en gryderet med en masse af forskellige grøntsager og præcis den type kød, som du foretrækker – det kunne for eksempel være kylling eller oksekød.

Her er det en god ide at benytte et bålstativ, som gryden kan stilles på over bålet. Dette vil gøre det lidt lettere, når gryderetten skal tilberedes. Dette er altså forskellige retter du kan overveje at lave, hvis du skal lave mad over bål.