Gode råd til at vælge den rigtige rødvin

God mad og god rødvin går for mange mennesker hånd i hånd. Der findes ikke noget bedre end at tage en slurk af en god drue, der er perfekt balanceret i forhold til det lækre måltid, som står på bordet i forbindelse med en søndagsmiddag eller en stor begivenhed i familien.

Men hvis du nogensinde har forsøgt at købe en rødvin, som passer godt til lige netop den menu, du vil servere for dine gæster, ved du sikkert, hvor besværligt det kan være at finde frem til et godt match.

Så for at gøre det lidt nemmere for dig, næste gang du skal købe rødvin til maden, får du her en kort guide, der vil hjælpe dig til at tage de helt rigtige valg.

Lyse og lette retter

Grundprincippet, når det kommer til mad og vin, er at sørge for at skabe balance mellem din ret og rødvinen. Det betyder bl.a., at lette og tørre rødvine går godt til lette og lyse retter. Det kan eksempelvis være til fjerkræ og andet lyst kød samt til pasta og salater.

Svinekød, kalvekød mm.

Hvis der skal gris eller ko på bordet, har du brug for en lidt tungere vin til at skabe den rette balance. Her er en mørk rødvin et godt valg, og du kan gå efter en slags, som er blød og frugtig i smagen.

And, lam mm.

Når andestegen eller lammestegen rammer middagsbordet, handler det om at finde en rødvin, som er markant, så den kan fremhæve smagen i kødet. Her kan du gå efter en rødvin, der er mørk og tæt og også gerne tør.

Krydret mad

Hvis du elsker krydret mad som eksempelvis mexicansk, skal du have øje for, at en normal vin ikke går an. Her skal du i stedet have en rigtig kraftig og krydret vin, som har en intens smag.