Sådan får du skabt en fed legeplads

Leg er en vigtigt del af børns udvikling og deres sociale liv. Det er her, de mødes med de andre børn og udvikler venskaber. Leg er derfor essentiel for børnene udvikling, da de får brugt deres kreativitet, og de får brugt deres krop, som har indvirkning på deres personlighed og deres intellektuelle udvikling. Derfor kan man med de rette faciliteter på en legeplads være med til at skabe rammer for en god leg, hvor pladsen til legepladsen er blevet udnyttet til både et legeområde og et opholdsområde, som giver de perfekte rammer sjov og leg blandt børnene. Derudover kan en fed og spændende legeplads være med til, at børn har lyst til at tilbringe deres tid ude i den friske luft og røre sig sammen med de andre børn, som er godt for deres sundhed. Max Horsens har alt til legepladsen, som kan gøre den inspirerende og udfordrende for børn at lege på legepladsen. Dermed kan du finde det perfekte til din legeplads fra en lokal Horsens-virksomhed. Hvis du står og mangler inspiration til faciliteter til legepladsen i den boligforening, institution eller noget helt tredje, så kan du læse med her, hvor du får tre bud på nogle fede faciliteter til legepladsen.

Et gyngestativ

Gynger er et meget populært legeredskab blandt børn, og derfor skal en legeplads helt klart have sig en gynge. Der findes mange forskellige slags gynger, alt efter hvem legepladsen er målrettet til. Der findes babygynger, dækgynger og fugleredegynger, som har plads til flere børn på en gang. Gynger kan både bruges til sjov og leg, men også til at udvikle børnenes motorik, da de kan blive bedre til at holde balancen.

Et træ-legehus

En anden god facilitet, man bør have på legepladsen, er et legehus. Et legehus kan være med til at skabe et socialt samvær blandt børnene på legepladsen, som dermed er med til at sætte rammen for et godt legemiljø. Med et legehus giver det børnene mulighed for at bruge deres fantasi og kreativitet, når de skal lege forskellige lege.

Sandkasser

En stor sandkasse midt på legepladsen er en rigtig god idé, da det kan være et samlingspunkt for alle børnene. En sandkasse fungerer godt både til de små og store børn, hvor der er plads til at det enkelte barn kan fordybe sig i sin leg og lege rollespilslege med de andre børn på legepladsen. Dertil kan man få en masse forskelligt legetøj, som børnene kan bruge i sandkassen til sjov og leg.