Bliv personlig træner og gør en forskel

Hvis du kunne tænke dig at arbejde med mennesker, og hvis du får energi og glæde af at dyrke motion, kan en Uddannelse til personlig træner måske være noget for dig. Når man arbejder som personlig træner, hjælper man mennesker med at opnå deres mål ved at opfylde deres drømme, motivere dem og skabe positive forandringer i deres liv. Kort sagt er du som personlig træner med til at gøre livet bedre for dine klienter, og hvem ønsker ikke at forbedre andres liv? Du kan for eksempel vælge at blive EREPS certificeret personlig træner og tilbyde professionel træning til forskellige målgrupper, hvor du vil arbejde med vaneændring, motivation og personlige træningsforløb. Med hvad indebærer uddannelsen til personlig træner? Det kan du blive klogere på i denne artikel. 

En uddannelse med grundig og bred viden

Som personlig træner skal man have en bred viden, som man opnår på uddannelsen til personlig træner, hvor man får viden og kendskab til kroppens anatomi, fysiologi, instruktion, træningsplanlægning, vægttræning og konditionstræning. Som personlig træner er det vigtigt, at du lærer at forstå dine klienters mål og drømme, og hvordan du kan opfordre dine klienter til en sundere livsstil. På uddannelsen til personlig træner får du derfor indsigt i, hvordan man kan hjælpe mennesker med at bygge gode vaner, som holder i det lange løb. Uddannelsen til personlig træner foregår som klasseundervisning, hvor du får undervisning i teori og praksis. Du kan også vælge at tage en fitnessinstruktør uddannelse og tage første del af uddannelsen online, hvor du selv bestemmer, hvornår du modtager undervisning. Der er dermed mange muligheder på uddannelsen til personlig træner, hvor du kan skræddersy dit forløb, så det passer til dig.  

Adgangskrav 

Det kræver ikke mange forudsætninger at søge ind på uddannelsen til personlig træner, da det hverken er nødvendigt med en forudgående uddannelse eller en specifik viden. Dog er det en god idé at have erfaring med træning, og nødvendigt at leve op til følgende: du skal være fyldt 18 år, når uddannelse begynder, du skal tale og forstå dansk, da undervisningen foregår på dansk og du skal have erfaring med at arbejde på en computer. Hvis du lever op til disse forudsætninger og ønsker at arbejde med fitness, mennesker og kroppen, er der ikke lang vej til målet som personlig træner. Hvis du har en uddannelse, der er relevant, kan du desuden få merit for fitnessinstruktørdelen og starte direkte på personlig trænerdelen. Uddannelsen kan tages hos Sport and People, hvor fagligheden er høj og mulighederne mange.