Sådan planlægger du en effektiv markedsføringsplan

Som virksomhed er det altafgørende, at du har den rette markedsføring. Det er selvfølgelig vigtigt, at du har et godt og gennemt produkt eller serviceydelse, men hvis ikke du formår at sprede budskabet om dine produkter, vil ingen folk få øjnene op for dem. Derfor er det vigtigt med markedsføring. Men hvor skal du lige starte henne, hvis du vil sørge for, at din markedsføring rent faktisk nytter noget?

Kend din målgruppe

Du kan ikke markedsføre dine produkter effektivt, hvis ikke du kender din målgruppe rigtig godt. Du er nødt til at vide, hvem du skal markedsføre dine produkter imod. Hvis du rammer alle dem, der ikke er i din målgruppe, er chancen for at få deres interesse og et salg langt mindre. Når du skal finde frem til din målgruppe, er du nødt til at segmentere befolkningen for på den måde at finde frem til, hvilken gruppe mennesker, der passer bedst til netop dine produkter.

Vær flere om at udtænke en plan

Markedsføring handler rigtig meget om markedsundersøgelser, statistikker osv., men det handler i dén grad også om at være kreativ. Du skal kunne fange folk opmærksomhed. Hvis ikke din markedsføring er kreativ og fængende, vil folk ikke bemærke den. Når der skal udtænkes en plan og nogle kreative idéer, er det altid en god idé at være flere om det.

Hvis du samler et hold med kreative mennesker, vil alle altid hver især have deres egne idéer. Når de bliver præsenteret for alle de andre, vil alles idéer pludselig kunne gå op i en højere enhed. Alle kan inspirere hinanden og i fællesskab finde frem til de helt rette idéer.

Du kan f.eks. gøre det, at du sætter en skærm op i et mødelokale, hvor alle så skiftevis kan præsentere deres idéer og tanker. Du kan f.eks. vælge en skærm med et Solaris-Shield vindue. Der behøver ikke altid en helt konkret idé til, for når alle deler deres tanker, vil der lige pludselig dukke nogle rigtig gode idéer op.

Få hjælp af et markedsføringsbureau

Markedsføring er ikke bare at smække et par reklamer sammen. Hvis din markedsføring rent faktisk skal hjælpe din virksomhed, kræver det rigtig meget kendskab til markedet, til forskellige teknikker osv. Hvis ikke du selv føler dig rigtig stærk i det, kan du altid tilkalde hjælp fra et markedsføringsbureau. Når du får hjælp af et bureau, kan du være sikker på, at de kender markedet. De har gjort det så mange andre før, så de hurtigt kan sætte sig ind i lige præcis din virksomheds situation.

Hav det sjovt med markedsføring

Selvom markedsføring er en rigtig vigtig del af at få din virksomhed til at køre rundt, er det også vigtigt at have det sjovt med det. Det er fedt at kunne være kreativ en gang imellem. Det skal selvfølgelig gøres ordentlig, og det er hårdt arbejde, men det skal stadigvæk være en sjov, spændende og kreativ proces, som du og dine kollegaer kan nyde.