Plej din hud

Trivsel og velvære kommer i mange former. Det er vigtigt at have en god balance mellem arbejde og fritid, tid til venner og familie og mulighed for at få slappet af. Men alt bliver også bare lidt bedre, når man har tid til at pleje sin hud, så den altid er frisk og sund.

Tid til dig selv

Hudpleje er faktisk en rigtig god måde at sørge for, at du får noget mere tid til dig selv i hverdagen. Gør badeværelset lidt hyggeligt, tænd nogle stearinlys og sæt musik på. Du kan slippe dine bekymringer og i stedet fokusere på dig selv. Læs mere på danishskincare.dk

Selvpleje er vigtigt

Cremer og velduftende olier er ikke kun god for din hud, det kan faktisk også have en positiv effekt på din mentale tilstand. Det giver dig en pause fra hverdagen og en mulighed for at gøre noget godt for dig selv. Der bør altså altid være plads til hudpleje, også selvom du har travlt.

Sund hud handler om mere end kosmetik

Man kan komme rigtig langt ved at bruge nogle gode hudplejeprodukter, men sund hud handler om mere end creme og serum. Sund kost og motion kan nemlig også have en rigtig positiv effekt på din huds tilstand, og det er der gode grunde til.

Kost

Kosten hænger sammen med din huds tilstand på mere end en måde. Nogle mennesker oplever nemlig at få acne, hvis kosten er for fed. Derudover er det en rigtig god idé at vælge fødevarer, som har et højt indhold antioxidanter for at styrke hudens elasticitet og smidighed.

Hold dig fra tobak

Rygning er rigtig, rigtig dårligt for huden og hænger uløseligt samen med rynkedannelse. Vores hud får nemlig næring fra flere små blodårer, men dem kan cigaretter hæmme eller ødelægge. Hvis du gerne vil styrke din hud, er det altså en rigtig god idé at lade smøgerne ligge.

Beskyt dig mod solen

Det er ikke sundt at udsætte sin hud for mere sol end nødvendigt, det kan faktisk være direkte farligt. Hudkræft og modermærkekræft. UV-strålerne fra solens lys kan nemlig skade og ødelægge vores celler, som på sigt kan udvikle sig til kræftknuder.

Hudpleje og selvtillid

Hudpleje og selvtillid er to ting, der i mange tilfælde hænger sammen. Mange oplever usikkerhed i forbindelse med acne i teenageårene, og her kan den rigtige hudpleje heldigvis gøre en stor forskel og forhåbentlig hjælpe på selvtilliden.

Produkter til at komme af med bumserne

Der er forskellige hudplejeprodukter, som kan mindske problemer med acne. Dem kan du læse mere om her:

  • Rens. Bumser skyldes ofte urene talgkanaler, og en god rens kan fjerne nogle af de døde celler og snavs, som kan dække vores hud.
  • Dagcreme. En dagcreme beskytter din hud mod sol og snavs i dagtimerne, så den ikke bliver fedtet og uren.
  • Natcreme. På samme måde som dagcremen er natcremen med til at sørge for, at din hud får den næring, den har brug for for at være sund.