Mangler I skærmvægge til arbejdspladsen?

Indretningen på et kontor er typisk forskellig fra firma til firma. Kontoret kan være med flere enkeltrum, eller det kan være ét åbent rum med massevis af kontorborde og siddepladser. Derudover er der også mange der vælger at placere sig selv i midten af de 2 ting, ved hjælp af skærmvægge.

Hvad virker så bedst?

Nogle firmaer vælger som nævnt ovenfor små rum pr. kontor. Det kan både være godt og skidt, da det for mange kan være en nødvendig ting at kunne lukke døren og isolere sig selv, når der skal fokuseres og tænkes klart, men det kan også blive lidt for klaustrofobisk for mange, og den typiske sparring og snak med kollegaerne forsvinder lidt nemmere, hvis en kontordør lukkes.

Andre vælger åbne arbejdspladser, og for fællesskabets skyld er det også en god idé, når det kommer til det sociale og det med at hjælpe hinanden. Et åbent rum giver plads til fællesskabet, men da der er mange mennesker at tage hensyn til på en arbejdsplads, er det sjældent alle der er tilfredse, når det kommer til både det åbne og det lukkede rum.

Hvilket alternativ findes der?

Skærmvægge er en god måde hvorpå, at du som leder/chef kan sikre dine ansatte det bedst mulige. Du har en åben arbejdsplads uden rum, men vælger altså at få sat skærmvægge op i stedet, så dine ansatte både kan sparre med hinanden, men også isolere sig og måske endda koncentrere sig lidt bedre, da skærmvægge giver en følelse af, at de ligesom har sin egen kontorplads, samt privatliv og tilbagetrækning til tænkeboksen. Det er ikke lige alle der ønsker at føle sig som et overvåget, privatlivsløst centrum hele tiden, og det kan altså afhjælpes, ved hjælp fra skærmvæggene.

Hvad kan du så vælge imellem?

Du kan enten vælge at sætte nogle op, imellem alle kontorbordende – og stolene, eller du kan købe kontorborde med indbyggede afskærmninger. Det er alt efter hvad ud selv syntes passer bedst ind på din arbejdsplads, og stilen med hensyn på farver og materiale, kommer også an på, hvordan du ønsker at din arbejdsplads ser ud.

Der er også mange der får en professionel forbi, når det gælder udseendet af ens arbejdsplads indretning, da farver og valg af møbler, samt placering, specielt kan være med til at fremme det positive og ambitiøse på en arbejdsplads, da omgivelserne er bevist at have indflydelse på menneskers natur.