Lav en sommerjul, hvis du ikke kan vente til vinter

Oplever du også at stå med en tom følelse efter december, når alt, der har heddet jul og julestemning, pludselig er forbi? Kan du heller ikke vente i de 11 måneder, der skal gå, før det igen er acceptabelt at begynde på fejringen af en af de bedste højtider på året? Så skulle du måske prøve at lave en sommerjul. Det lyder måske skørt, men hvem skal egentlig bestemme, at julehjerter og flæskesteg kun skal høre vinteren til?

Gør som syd for ækvator

Nogle steder i verden fejrer de faktisk julen lige midt på sommeren. Det er godt nok noget anderledes, end vi gør det herhjemme, men hvis du gerne vil komme i julestemning midt på året, så kan du passende tage lidt inspiration fra syd for ækvator.

Når du skal holde din sommerjul, så vil det for eksempel ofte være kedeligt at sidde indendørs, men sådan gør de for eksempel heller ikke i Australien. Her tager man i stedet ofte på stranden, eller tænder op i grillen i baghaven. Det kunne du også prøve.

Husk de klassiske traditioner

Det er klart, at det ikke vil føles som jul, hvis du ikke holder fast i nogle af de traditioner, du bruger, når det virkelig er jul. Derfor kan du altså også for eksempel bruge klassiske traditioner, som for eksempel:

  • Julemusik

  • Pebernødder

  • Julepynt

  • Og salmer

Da den danske sommer ikke altid giver os det bedste vejr, kan du også finde dig en god juletrøje, som du kan trække i, når det bliver for koldt. Så vil ingen være i tvivl om, at dette er en julefest.

Spis kolde retter

Når du skal fejre julen midt på sommeren, så kan du prøve at spise kolde versioner af de juleretter, som du plejer at få juleaften. Sådan vil du nemlig bedre kunne holde til at spise din julemad.