Læs om kurser for ledige i Aarhus

Du kan her læse om dine muligheder og rettigheder i tilfælde af, at du pludselig mister dit arbejde. Mange bliver fortvivlet over, hvordan deres nye og ufrivillige situation ser ud for dem.

Er du ledig på arbejdsmarkedet?

De fleste frygter at miste deres arbejde og gå ledige i en længere periode. For mange er denne frygt for eksklusion fra jobmarkedet relateret til, at de er bange for, ikke at kunne finde et nyt. Mange betvivler pludselig, at deres kompetencer kan blive værdsat et nyt sted. Flere undersøgelser viser desuden, at jo længere man går uden tilknytning til arbejdsmarkedet, jo sværere er det at vende retur igen. Mange glemmer desuden at udvikle og vedholde deres kompetencer, og når først dette sker, er det også svært at bevare troen på sig selv og egne evner.

Hvis du i øjeblikket går ledig – eller på et senere tidspunkt bliver det – findes der heldigvis en række tilbud og initiativer, der har til hensigt at sikre din både faglige og personlige udvikling. Du kan nemlig deltage i forskellige kurser, forløb og kortvarige uddannelser, hvor du både skærper og tillære dig nye kompetencer indenfor dit fagområde. Der er eksempelvis kurser indenfor alt lige fra IT, til kommunikation og regnskab.

Bor du i Aarhus eller i området omkring?

kurser for ledige Aarhus har et stort udbud af forskellige kurser. Flere af disse er med fysisk deltagelse, hvilket giver dig rig mulighed for at møde nye mennesker. Når du møder nye mennesker, udvider du automatisk også dit netværk. Det ses ofte, at man gennem sit netværk også finder sit næste job. Eksempelvis er mange arbejdsgivere mere tilbøjelige til at ansatte en ny medarbejder, som har fået grønt lys fra en i deres netværk. Undervisningen foregår typisk fem dage i ugen i de fine lokaler i Aarhus. Kurserne skal bidrage til, at du endnu hurtigere finder dit drømmejob i Aarhus.

Hvordan kommer man på kursus?

Du får bevilliget adgang til kurset gennem enten din a-kasse eller gennem dit jobcenter. Disse kan også guide dig gennem, hvilke forskellige blanketter, du skal udfylde for at blive taget i betragtning til et af de eftertragtede kurser i Aarhus. Blanketterne, som du skal udfylde, fungerer som en slags ansøgning, du skal sende. Det koster dermed ikke penge for dig at deltage i et af de forskellige tilbud, som Aarhus tilbyder byens ledige.