Lær at spille på trommer

Hvis du eller dit barn har en drøm om at lære at spille på trommer, så tøv ikke med at komme i gang. Der findes nemlig ikke mange ting, der føles bedre end at sidde og give den gas på trommesættet, og mærke hvordan rytmerne og vibrationerne fylder hele rummet. Som trommeslager er det nemlig dig, der sørger for at I kan holde takten, og sagt på en anden måde er du bandets bankende hjerte, der holder sammen på det hele. Trommen er et af de ældste instrumenter i verden, og man har fundet trommer, der er mere end 4500 år gamle. I dag er trommen et instrument, der er velintegreret i stort set alle typer af musik. Så uanset om du nyder at lytte til pop, rock, hip hop eller jazz i din fritid, så er der mulighed for at du kan lære at spille dine yndlingssange på tromme. Men inden du begynder at fantasere om, at spille på Orange Scene på Roskilde Festival foran mange tusinde mennesker, så er der nogle ting du skal være opmærksom på først.

Akustisk eller elektrisk trommesæt

Først og fremmest skal du anskaffe dig et trommesæt, så du kan øve dig og blive bedre. Du kan finde et enormt udvalg af forskellige trommer på www.drumlimousine.dk, hvor der er kyndige folk, der kan rådgive dig, så du får et trommesæt, der passer til dine ønsker og behov. Generelt skelner man mellem to slags trommesæt, hvoraf det ene er det akustiske trommesæt, og det andet er det elektroniske trommesæt. Der er både fordele og ulemper ved begge muligheder, men de fleste trommeslagere vælger et akustisk trommesæt, fordi det er virkelig fedt at spille på, og det er samtidig at foretrække, hvis du gerne vil optræde til arrangementer eller i et band. Til gengæld larmer et akustisk trommesæt rigtig meget, og hvis du eksempelvis bor i en lejlighed vil et elektrisk trommesæt givetvis være at foretrække. Et elektrisk trommesæt larmer nemlig ikke på samme måde, og du vil derfor kunne sidde i din lejlighed og øve dig uden at få klager fra naboerne. 

Hvilken musikgenre vil du spille?

Når du køber et trommesæt skal du også tænke over, hvilken musikgenre du gerne vil spille. Der er nemlig forskel på trommesæt, og nogle passer bedre til at spille rock, hvorimod andre er bedre til jazz. Det handler blandt andet om, at når man spiller rock, så vil man gerne have en stor stortromme, der kan brage igennem, hvorimod man typisk vil købe et trommesæt med en mindre stortromme, hvis man elsker at spille jazz. Der er mange ting man skal være opmærksom på, når man køber et trommesæt, men der er ingen grund til at miste modet, fordi det kan virke overvældende. Der er masser af kyndig hjælp at få, så du kan blive klar til at give den gas på trommerne!