Husker du at benytte Horsens seværdigheder?

I en mere og mere digital hverdag glemmer mange af os at løfte næsen op fra skærmen og se ud mod verden. Vi bestiller vores bøger på Amazon, maden på Justeat og streamer filmene på Netflix. Ergo, går vi glip af en masse kulturelle oplevelser i vores nærområder.

Kan du sige dig fri for at glemme kulturen i din baghave? Og mangler du gode tips til oplevelser i Horsens by?

Krimimessen i Horsens

Krimigenren er formentlig danskernes favoritgenre, når de kommer til litteratur. Vi er på fornavn med Jussi, Jo og Ian, der alle har givet os ikoniske (anti)helte i deres krimier. Vi sluger bøgerne råt og elsker at nørde med teorier om mord, motiv og gerningssteder. Faktisk så meget at der er skudt en dansk messe op af jorden, der dyrker krimifænomenet.

På Krimimessen i Horsens kan du høre foredrag med eliten af krimigenren, købe bøger i læssevis eller høre debatter og lignende. Så har du en lille detektiv gemt i maven? Så skal du slå et smut forbi Krimimessen i Horsens, der meget passende holder til i byens gamle fængsel.

Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum blev etableret tilbage i 1906 og har siden haft især moderne dansk kunst som sit hovedfokus. Museet har en imponerende samling, der blandt andet tæller værker af Michael Kvium, Bjørn Nørgård, Nina Sten-Knudsen. Erik A. Frandsen og mange flere.

Museet kan desuden også prale af at ligge i den skønneste natur, da det er beliggende i toppen af Lunden. Foruden en permanent samling af kunst og diverse særudstillinger byder Horsens Kunstmuseum også på foredrag, arrangementer og koncerter. Så der er mange gode grunde til at slå vejen forbi museet.

Danmarks Industrimuseum i Horsens

Har du lyst til at træde ind i historien og mærke den på egen krop, bør du give Danmarks Industrimuseum i Horsens et besøg. Her har du mulighed for at opleve, indsnuse og mærke dansk kultur og historie på helt nært hold.

På museet kan du blive klogere på Danmarks udvikling til et industri- og velfærdsamfund. Ja, faktisk kan du næsten mærke overgangen fra nutid til datid, når du træder ind på museet. For din virkelighed bliver som forvandlet i den detaljerigdom, som museet byder på. For hver en krinkelkrog og dingenot har sin egen fortælling. En fortælling, der vækker reminiscenser til dine bedsteforældres tid.

Det er derfor en oplagt mulighed at tage familiens yngste og ældste med på museet, og lade de ældste genkalde sig svundne minder fra den tid og dele dem med jer i dag. Det vil givetvis blive en oplevelse for alle mand.