Gode råd til dig, der oplever problemer på arbejdspladsen

Oplever du tegn på arbejdsrelateret stress, er der dårlig stemning på kontoret eller er arbejdsmiljøet præget af mobning, negativitet og konflikter? Der kan opstå alskens former for problemer på arbejdspladsen, og det skal der findes en løsning på hurtigst muligt. I denne guide får du en række gode råd til at tackle og løse problemer på arbejdspladsen.

Lad din fagforening hjælpe dig med at opnå tryghed som lønmodtager

Hvad end du oplever at få udbetalt forkert løn, bliver chikaneret eller mistrives på din arbejdsplads, så kan din fagforening hjælpe dig. Er du i tvivl om, hvorvidt du er medlem af Danmarks billigste fagforening? Så kan du sammenligne priserne på de mulige fagforeninger.

Der er adskillige fordele ved at melde dig ind i en fagforening, herunder:

  • Du kan få hjælp ved jobskifte.

  • Du kan få vejledning i forhold til chikane, konflikter og trivsel.

  • Du kan få hjælp ved arbejdsskade og sygemelding.

Du skal huske på, at fagforeningerne er til for at sikre dig din tryghed som lønmodtager.

Sig fra ved chikanerende adfærd

Oplever du at blive mobbet eller chikaneret af dine kollegaer på arbejdspladsen? Så er det vigtigt, at du siger fra! Hvis du ikke siger fra, risikerer du, at det fortsætter, og du kan gå ned med psykiske følgevirkninger. Har du svært ved at sige fra direkte til vedkommende, skal du ikke være bange for at gå til din chef eller din fagforening, der kan hjælpe dig med at tackle situationen.

Tal med dine nærmeste, du stoler på

Er der noget, der går dig på, er det en god idé at tale højt om det med en, du stoler på. Det kan være et familiemedlem, din bedste ven eller noget helt tredje. På den måde får du også et andet syn på sagen, og de kan hjælpe dig med at tackle problemet.