Brug din ferie i Horsens – det kan du lave!

Står du med en ferie i vente? Så kan det være at du skal bruge den i Horsens.

Horsens har en række seværdigheder at byde på, som du kan tage ud og besøge. Det er måske ikke en typisk by at tage til på ferie, men det betyder ikke, at det ikke kan være en fantastisk og anderledes oplevelse. Tag et kig på vejret og slå et smut forbi – du vil ikke fortyde det. Klik er og se vejret.

Fængslet

Fængslet er ikke et fængsel i den forstand, vi kender det i dag. Det udgør i stedet rammerne for et af Danmarks kriminal museer, og der er masser at lære, hvis du har den mindste interesse indenfor True Crime.

Det er Europas største kriminal museum, og det sætter de helt rigtige rammer for at lære om kriminalitet og historie, idet du bevæger dig rundt i de autentiske omgivelser.

Ikke nok med, at du kan komme forbi og lære en masse om kriminalhistorie, så kan du også tage en af dine overnatninger i en fængselscelle – under de omstændigheder, som fangerne måtte leve under.

Det er en fantastisk oplevelse uden lige, som det bestemt er værd at deltage i, såfremt du har en smule interesse i de kriminelle hjørner – eller blot vil have en unik oplevelse.

Danmarks industrimuseum

Måske ligger dine interesser ikke indenfor kriminalhistorien, men derimod indenfor industri og teknik. Igen er Horsens den rette by for dig. Her finder du nemlig også Danmarks industrimuseum, der byder dig velkommen til en verden af industri og teknik.

Danmarks industrimuseum ligger på de tidligere elektricitetsværks- og gasværksgrunde i Horsens. Det blev påbegyndt i 1975, tog to år at sætte i stand, og havde sin åbning i 1977.

Den mindste interesse indenfor arbejder-, håndværker-, og industrikulturen efter 1850 vil blive stimuleret her, hvorfor det altså rammer en bred gruppe mennesker.

Boller slot

Måske handler det ikke så meget om historien indenfor bestemte emner, men blot indenfor den danske historie. I så fald er Boller slot et oplagt valg for dig. Det er en stor og meget gammel sædegård fra 1937, som du kan få lov at komme ind og besøge. Både slotspark og blomsterhave er åbent for dig, så du kan komme ud og få den helt store naturoplevelse her.

At besøge slotte rundt omkring er Danmark er noget, som langt de fleste på en eller anden måde kan finde en god oplevelse i, og derfor giver det god mening at gå sig en tur her og eventuelt drikke en kop kaffe på vejen ud.

Masser af muligheder i Horsens!

Fængslet, Danmarks industrimuseum og Boller slot er blot tre ud af mange næsten 100 oplevelser, som du kan få i Horsens. Derudover er der også naturområder, som du kan besøge, gågaden er fantastisk for dig, der har et shoppehjerte uden lige, og du finder nogle interessante steder at drikke din øl om aftenen.