Sådan indretter du din stue

Vi bruger mange timer på vores arbejde, men i den grad også mange timer i hjemmet. Når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag, findes der intet bedre end at komme hjem til et indbydende og stemningsfuldt hjem. Den måde vi indretter vores bolig på, kan have indflydelse på vores humør og energi, både i hverdagen, men også i weekenden, hvor vi bruger allerflest timer i hjemmet. For at skabe ro i stuen, skal der være en sammenhæng – om du vælger en hvid, sort, farvet, en læder- eller stofsofa kan derfor have stor betydning for det samlet udtryk i stuen. 

Et godt møbel at have fokus på, når du skal indrette din stue, er sofaen. Sofaen er samlingspunktet i stuen, og det er dermed oplagt at have indretningen centreret om sofaen. Du kan finde et stort udvalg af forskellige sofaer lige her, og læse videre hvis du gerne vil have gode råd til, hvordan du skal indrette din stue. 

Overvej hvad du bruger din stue til

Før du begynder at kigge efter en sofa, er det vigtigt at overveje, hvad du bruger din stue til. Hvad vil du gerne kigge på? Fjernsynet eller udsigten udenfor vinduerne? Vil du gerne have plads til mange gæster og hyggeaftener foran fjernsynet, eller ønsker du at have et stilet loungeområde, hvor der er plads til at læse en bog og få et glas vin? En stue kan bruges til mange ting og formål, og det er meget forskelligt, hvad ens personlige præferencer er. Fælles for de fleste mennesker er dog, at de ønsker en sofa i deres. Og det er især størrelsen af sofaen, du skal gøre op med dig selv – både i forhold til hvad formålet med sofaen er, men også hvor stor din stue er. Det er nemlig vigtigt at huske at have luft i stuen, så du ikke får en sammenklemt følelse, hver gang du sidder i den.

 

Vælg materiale og farve


En anden ting du skal overveje, når du kigger på sofa, er valget af materiale – overvej hvilket materiale, der passer til din stil, og om du vil have en sofa i stof eller en i læder. Materialet på din sofa kan være afgørende for, hvilket udtryk din stue får, ligeledes som farven på stoffet eller læderet kan have betydning. De fleste lædersofaer kan enten fås i brun eller sort læder, hvorimod stofsofaer kan fås i et utal af farver. Dit valg af materiale og farve kan have stor indflydelse på stemningen i stuen – vælg derfor farve og materiale, alt efter din stil og indretning, men også efter hvilken stemning du ønsker.