Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

At arbejde hjemmefra kan være en svær balancegang mellem hjem og arbejde. Derfor er det vigtigt, at man har et behageligt hjemmekontor, hvor man kan sidde og arbejde i ro og fred uden at blive forstyrret eller blive distraheret. Nogle af os hjemmearbejdende kan måske føle os fristet til at tage bærbaren med ind i den bløde seng, putte os under dynen og så forsøge at være produktiv her. Det er sjældent en god idé. Man bliver hurtigt træt under den varme dyne, og hvis kroppen bliver vant til at arbejde i sengen, kan man om aftenen have svært ved at falde i søvn, da kroppen tror, at man skal arbejde igen. Mange af os kender også følelsen af at sidde på en for dårlig stol og arbejde. Det er ikke ligefrem noget, som giver en lyst til at knokle løs med arbejdet. Derfor skal du som hjemmearbejdende have dig et behageligt hjemmekontor med passende kontormøbler. 

Hold det adskilt 

Som sagt, kan vi godt blive fristet til at mixe hjem og arbejde, når vi gerne vil sidde eller ligge behageligt, når vi arbejder. Men det er langt fra produktivt, og det er slet ikke nogen god idé at ligge ned og arbejde. Ofte får man lyst til dette, hvis man ikke har en god nok kontorstol, eller hvis ens skrivebord ikke passer til ens behov. Hjemmekontoret skal altså være indrettet med passende kontormøbler, som passer til dig, og på svensk hedder det kontorsinredning. Tjek linket her og få inspiration indretningen af dit hjemmekontor. 

Gør det hyggeligt på dit kontor

Bare fordi man sidder og arbejder, behøver det ikke være vildt kedeligt og trist. Pift dit hjemmekontor lidt op, og vær endelig ikke bange for at være kreativ. Du kunne vælge dine kontormøbler i nogle friske farver. Du bør dog vælge nogle farver, som er varme og rolige, så de ikke forstyrrer for meget. Du kan også hænge et par fine billeder op på væggene, hvilket ville skabe lidt liv og glæde i dit kontor. Hæng eventuelt lidt feriebilleder op, eller nogle billeder af din skønne familie. Så føler du dig ikke helt alene, når du sidder og knokler løs. Nogle finder det også behageligt at lytte til rolig musik, mens de arbejder. Hvis du er til det, så find høretelefonerne frem og sæt en behagelig playliste på. Det behøver ikke at være en pinsel at skulle arbejde hårdt. Vær god ved dig selv og få lidt nydelse ud af dit arbejde.