Kollektiv trafik i medvind – flere og flere vælger det grønne alternativ

Kollektiv transport

Denne artikel inderholder betalte links.

Den grønne bølge er over os. Flere og flere vælger i dag det grønne alternativ frem for det vante, og hver dag bliver vi dermed også mere og mere bæredygtige i vores hverdag – hvad end det angår fødevare, transport eller andet forbrug.

Men dette er måske ikke helt så underligt. For selvom det måske er let at bibeholde den adfærd, man altid har haft, er den bæredygtige agenda blevet en folkesag – og faktisk er langt de fleste helt fortrolig med, at det er en mærkesag, man er nødt til at kæmpe for.

I artiklen her kigger vi på en af de miljøsyndere, der for alvor er hård ved klimaet, men som flere og flere også er villige til at skifte adfærd efter.

De unge vælger kollektiv transport

Når man snakker om klimaudfordringerne, er transport og transportvalg en af de emner, der fylder rigtig meget. Og selvom det nok er de færreste af os, der kan eller vil skære specielt meget i vores transport, er der en anden måde at spare på CO2-udslippet på, når det kommer til valg af transportmiddel.

Netop derfor er det også blevet mere og mere populært hos især de unge at vælge den kollektive trafik i stedet for den hurtigere eller mere bekvemme løsning. Og det er en tendens, der generelt har fået stor ros på den internationale scene. For når de unge går forrest, plejer de ikke at stoppe, før de har fået deres vilje – uanset om det vedrører en adfærdsændring ift. leje af bus til Tyskland eller transport til familie og arbejde.

En af de transportformer, der virkelig er blevet populær Europa over, er transport via bus. Rundt i mere eller mindre alle europæiske byer vælger flere og flere mennesker at tage bussen, hvad end de skal hjem til familien eller bare på arbejde – og det har blandt andet resulteret i, at en hel branche har oplevet en massiv vækst, hvor nye ruter for kollektiv bustransport åbner hver dag.

Større efterspørgsel gør bæredygtig transport billigere

En af de mest øjensynlige fordele ved, at der bliver større og større fokus på bæredygtige transportmidler er, at det dermed også bliver billigere og billigere at vælge disse. For med en større efterspørgsel bliver konkurrencen også mere intens – og så er det i sidste ende forbrugerens vilje til at betale, der sætter markedsvilkårene.

I forbindelse med bustransporten betyder dette, at man i dag ser en generel tendens til, at kollektiv transport med bus er en billig løsning sammenholdt med andre knap så bæredygtige alternativer. Faktisk er denne transportform blevet så billig, at det ikke er muligt at finde andre, der kan konkurrere på prisen – og det er igen med til, at flere og flere er villige til at lægge deres transportvaner om og vælge den bæredygtige bustransport.

Har du endnu ikke overvejet den billige bustransport, kan du med fordel undersøge, hvilke offentlige og private ruter der er i dit lokalområde. Det vil helt sikkert være billigere – og så er det bare rart at vide, at man har valgt et klimavenligt transportmiddel.