Indret din have

Det er en god idé at tænke grundigt over, hvordan du indretter din have bedst. Du må vurdere mulighederne alt efter havens størrelse og terræn og huset placering. Det skal være praktisk og tage hensyn til de forskellige behov i familien.

Der skal være plads til, at børnene kan lege. Måske er du typen, der kan lide at passe en køkkenhave? Der skal være et sted, hvor man kan sidde og hygge sig ved et bord. Sådan er der forskellige ting, der skal passe sammen.

Det skal være praktisk

Hvis du gerne vil have, at haven er nem at holde, så er større græsarealer en god idé. Hvis du er typen, der slapper af og hygger dig med at luge ukrudt i den friske luft, så kan du anlægge blomsterbede og plante forskelligt. Det er vigtigt, at haven passer til dig og det du har lyst til.

Til børnene er det godt med et græsareal, som kan bruges til fangeleg og fodbold, måske kan der i et hjørne være sand og et gyngestativ. Græsset kan også bruges til spil for hele familien, fx kroket og badminton.

Uanset om du har lyst til en køkkenhave eller et drivhus, så skal du overveje placeringen i forhold til græsplænen og særligt fodboldbanen.

Det skal også være hyggeligt

Det kan være, der er en terrasse, hvor der naturligt placeres bord og stole til spisning ude og til hygge på de lange sommeraftener. Det kan også være, der er et godt afskærmet område i haven, hvor der er ro og et perfekt sted til en bænk. Her kan man hygge sig med at læse en god bog eller bare tale uforstyrret sammen og nyde naturens lyde.

Hvis du indretter haven med grill eller udekøkken og måske endda bålplads, er det praktisk, hvis vasketøjet hænger til tørre i god afstand fra røgen på den anden side af huset.