Hyster trucken – en amerikansk maskine

Hyster trucken – en amerikansk maskine

Hyster trucken” er navnet på de maskiner, ja, er navnet på de ”trucks”, som det amerikanske firma Hyster producerer og fremstiller. Hyster er et velrenommeret navn inden for denne branche, og de fremstiller flere forskellige maskiner, der alle kan benyttes til forskellige former for varetransport. Hyster er bl.a. kendt for deres gode og pålidelige gaffeltrucks. Så når man hører navnet” hyster truck”, vil man jo nok som oftest forbinde det med netop gaffeltrucks. En hyster truck er dog ikke nødvendigvis en gaffeltruck (selvom mange af hysters maskiner kan kategoriseres under sådan en betegnelse), men kan ligeledes også være andre maskiner. Hyster trucken kan altså også være en ”container handler”, som håndterer containere (på f.eks. havnen). Eller hyster trucken kan være en palleløfter, der kan være handy, hvis man ikke har brug for så meget maskinel saft og kraft. Og hyster trucken kan endda være en ”tow tractor”. Betegnelsen ”hyster truck” dækker altså over mange forskellige former for trucks.

Hyster trucken – de mange forskellige gaffeltrucks

Men det er nu med god grund, at hyster trucken bliver forbundet og associereret med gaffeltrucken, for hyster laver og fremstiller (som sagt) mange forskellige modeller af gaffeltrucks. Og hvis man, indtil man stødte på denne artikel, skulle have troet, at gaffeltrucken kun fandtes i én bestemt variant, så har man taget noget så grueligt fejl. Men bare rolig. Denne (mulige) fejl retter vi op på nu. Gaffeltrucken findes nemlig i utrolig mange forskellige varianter og afskygninger. Hvilket hyster trucken (anskuet som gaffeltruck) derfor naturligvis også gør. Når undertegnet tænker på gaffeltrucks, så stryger tankerne tilbage på de glade og skønne barndomsferier på bedsteforældrenes gård, for her kunne man nemlig også forefinde gaffeltrucken. En hyster truck måske endda? Det er ikke til at vide, men på denne idylliske gård tøffede en stor diesel truck rundt og fragtede og bragte, og derfor forbinder jeg, og måske også du, ordet ”gaffeltruck” med større og kluntede maskiner, der (om)hyggeligt opmagasinerer og flytter ting. Men gaffeltrucken forefindes også som en reachtruck. Og denne har ikke den samme kraftfulde jernbeskaffenhed (truckens korpus), men er i stedet lille og fiks og har derfor let ved at komme rundt om trange hjørner.

Hyster trucken – den elektriske variant

Hyster trucken kører (alt efter modellen) på forskellige former for brændstof. Der er de ”gammeldags”, som kører på forurenende og skadeligt fossilt brændstof. Men ligeledes findes der også de elektriske varianter, som med deres grønne brændstof, nemlig el, prøver at være med til at afhjælpe den presserende og altoverskyggende klimakrise. Hyster trucken i denne fine variant kan altså med en vis ret kaldes for moderne og tidssvarende. Og selvom denne type af trucks kører på el, skal man ikke være bange for, at de ikke kan løse deres opgaver i tilstrækkelig grad. Nej, disse maskiner har rigeligt med power. Disse maskiner har den power, der skal til, for at løse mange forskellige opgaver, hvor end de nu bliver benyttet. Om det er på lageret, lufthavnen eller et helt tredje sted, så vil dette vise sig at være en fuldgod maskine.