Få en grøn græsplæne med rullegræs

En smuk og frodig have er ikke mulig uden en flot grøn græsplæne. For der er intet, som kendetegner en velholdt have lige så meget som denne, der er en fryd for øjet og emmer af overskud. Hvis haven ikke er grøn, og du føler, at græsset er grønnere på den anden side af hegnet hos naboen, kan du heldigvis hurtigt finde en løsning. For med rullegræs kan du lynhurtigt få anlagt en ny og grøn græsplæne, da du slipper for at så frøene og vente i ugevis på det resultat, du drømmer om. Så køb rullegræs, hvis du ønsker en flot græsplæne, som hele familien kan få glæde med det samme, nu hvor solen endelig er fremme. 

Hvilken metode skal man vælge?

Der er både ulemper og fordele ved græsfrø og rullegræs. Alle ønsker sig en smuk, grøn græsplæne og der er flere måder, hvorpå man kan opnå det ønskede resultat. Hvis du vælger græsfrø, er processen en del langsommere, da du selv skal så frøene først. Her er det også vigtigt at pleje jorden, som græsfrøene skal i, da frøene kræver rigeligt med vand efter såning, så de ikke tørrer ud. Hvis du derimod vælger at opnå din drømmegræsplæne med rullegræs, får du uden tvivl en hurtigere løsning end ved græsfrø. For med rullegræs har andre allerede brugt tid på at dyrke og pleje græsset, så det egentlig blot kræver, at du lægger græsset, der hvor du ønsker. En af fordelene ved rullegræs er, at man hurtigt får en smuk og slidstærk græsplæne, som samtidig er fri for ukrudt. 

Hvordan anlægger man rullegræs?

Hvis du vælger at opnå en flot græsplæne med rullegræs, er der meget få trin at følge. Først og fremmest skal du klargøre underlaget, derefter skal du gøde jorden, lægge rullegræsset ud og vande det, og mere skal der faktisk ikke til. Det er dermed en nem og hurtig proces at lægge rullegræs. At klargøre jorden betyder, at du skal fjerne ukrudt, græstotter og sten, og derefter skal jorden graves eller fræses for at være klar. Jævn derefter jorden og pres den sammen, så du ikke får en ujævn græsplæne. Når rullegræsset er langt, skal man sørge for at pleje det ved at vande det hver dag i 14 dage og undgå at betræde det. Efter de første to uger kan der gå længere tid mellem vandingerne, og når plænen skal klippes, skal du blot behandle den som en almindelig græsplæne.