Alt du skal vide om at indrette dit eget hjemmekontor

At arbejde hjemmefra er forbundet med langt mere frihed og selvstændighed, end hvis du tropper op på en arbejdsplads. Du skal altså selv kunne holde effektiviteten ved lige i løbet af arbejdsdagen. En af måderne du kan gøre dette på, det er at indrette et hjemmekontor i boligen, hvor du kan finde ro til at arbejde.

Fjern ting, der kan distrahere dig

Har du tidligere arbejdet foran fjernsynet eller med telefonen ved siden af dig, så ved du formegentlig, hvor meget disse apparater kan distrahere dig fra at få arbejdet gjort. Når du indretter hjemmekontoret, er det derfor en god idé at fjerne nogle af de ting, der kan distrahere dig. Har du ikke et kontorrum, kan du eventuelt placere hjemmekontoret i et hjørne i stuen, hvor du kan koncentrere dig 100% om arbejdet.

Vælg kontormøbler af god kvalitet

God ergonomi er afgørende for, hvorvidt du kan holde effektiviteten ved lige i løbet af arbejdsdagen. Derfor gør du altså klogt i at vælge nogle møbler, hvor du hverken går på kompromis med design, kvalitet eller komfort. Det kan for eksempel være en kontorstol med god rygstøtte eller et hæve-/sænkebord, hvor du kan indstille bordet efter dine præferencer.

Desuden kan du på nettet finde et væld af billige kontorartikler, hvad end du mangler kontormøbler, blyanter, printerpapir eller kaffe til at komme igennem arbejdsdagen derhjemme.

Derfor er belysningen vigtig

Er lyset varmt og svagt, der hvor du sidder og arbejder derhjemme, så kan det faktisk have indflydelse på din effektivitet. Du kan med fordel skifte det varme lys ud med et skarpt lys. Fordelen ved dette er, at det øger din evne til at koncentrere dig og holde fokus på arbejdet. Desuden gør et klart, skarpt lys det lettere at se, hvad du laver, særligt hvis du arbejder tidligt om morgenen eller om aftenen.