4 årsager til at vi elsker dansk design

Folk verden over elsker dansk møbeldesign!

Klassisk dansk design er ekstremt populært i Danmark – og specielt også rundt i udlandet. Hvorfor er vi så glade for dansk design? Det forsøger vi at give dig et svar på i denne artikel. 

Dansk kultur

Mange af disse møbeldesigns har været kendte i mange år. Flere af dem blev designet helt tilbage i 1940’erne hvilket også betyder, at mange af os er vokset op med disse møbler – mere eller mindre. Vi har set Y-stolene hos vores bedsteforældre og Påfuglestolen i fjernsynet. Mange af os har sågar arvet eller fået tildelt en gyngestol af Arne Jacobsen eller en skalstol designet af Hans J. Wegner. 

Disse møbeldesigns er blevet en del af den danske kultur – ligesom alle de dygtige designere, som har været med til at skabe dem. Danmark er endda blevet sat på verdenskortet grundet de danske klassiske møbeldesigns, og disse designs er hurtigt blevet et signal på de danske værdier. 

Minimalistisk stil

Yderligere er vi vilde med dansk design, da de fleste produkter falder ind under den minimalistiske stil – og minimalisme er noget vi elsker i Danmark! Samtidig er det også noget vi er kendte for i udlandet. 

Farverne er matte – og man bør holde sig fra for mange dunkle farver. Der er en bestemt balance, som skal overholdes, for at indretningen er minimalistisk. Minimalisme referer til, at “lidt er godt”, hvilket også kan ses i en minimalistisk indretning. Samtidig er lette møbler et must og præcis her passer de danske møbelklassikere perfekte i ligningen. 

Holdbare møbler 

Næstsidst – men slet ikke mindst – kommer den danske flittighed til syne i de danske møbelklassikere. Disse møbler er skabt af de bedste materialer, med den bedste teknik og i de bedste hænder. Det er derfor heller ikke svært at elske disse møbeldesigns, når de både ser godt ud og er holdbare. 

Mangfoldighed 

Til slut vil vi nævne, at disse møbeldesigns tit og ofte er meget tiltalende for alle slags mennesker. Disse møbler passer nemlig ind i ethvert hjem, hvilket uden tvivl har haft indflydelse på, hvor populære disse danske klassiske møbler er blevet – ikke bare hjemme i Danmark men også rundt omkring i næsten hele verden. 

Vi håber at denne artikel har givet dig en smule forklaring på, hvorfor du og så mange andre er så glade for de danske møbeldesigns. Du er bestemt ikke alene! Og det er bestemt heller ikke underligt, at så mange holder af disse møbler.