3 idéer til nye haveprojekter

Er du en type, der ser havearbejde som en sur pligt, eller kan du lide at have gang i nye og spændende projekter hele tiden? Hvis du godt kan lide at lave havearbejde, findes der alverdens forskellige haveprojekter, du kan gå i gang med.

Du får inspiration til tre forskellige haveprojekter her.

Lav en køkkenhave med dine favoritafgrøder

Der er mange gode ting ved at have en have. Én af dem er, at du har mulighed for at dyrke dine helt egne frugter og grøntsager. Der er noget helt særligt over at plukke sine egne afgrøder og spise dem. Det er ikke svært at komme i gang med at dyrke egne frugter og grøntsager.

Hvis du beslutter dig for et sted i din have, hvor du kan lave en køkkenhave, er det bare at finde frem til de afgrøder, du gerne vil så og plante. Når du vælger afgrøder, er det vigtigste, at du vælger nogle, du synes, er lækre. Dog er der stor forskel på, hvornår diverse afgrøder skal plantes eller sås, så det er noget, du skal tage med i dine betragtninger, når du vælger. Det er nemmest at vælge nogle, som skal plantes og sås på nogenlunde samme tid.

Byg din egen terrasse

Din have er det sted, hvor du kan samle venner og familie på solskinsdage. Det er der, du kan holde grillaftener, spille havespil, nyde kolde drinks, holde sjove havefester osv. Hvis du mangler et sted i din have, hvor der er plads til hele din familie eller dine venner, så skal du bygge din egen terrasse. Det er hverken svært eller besværligt at bygge en terrasse. Det kræver blot, at du får styr på:

  • hvad din terrasse skal bygges af

  • hvor din terrasse skal være henne

  • hvor stor din terrasse skal være

  • hvem der skal bygge din terrasse

Hvis du har mod på et lidt større haveprojekt, kan du kaste dig ud i selv at bygge din terrasse. Når du skal vælge materialer til din terrasse, kan du f.eks. overveje Holmegaardsten, som er et klassisk og stilrent valg.

Lav et hjørne til afslapning

Din have fungerer også perfekt, når det er godt vejr, og du trænger til at slappe af. Det er et sted, hvor du kan sætte dig hen, når du har brug for frisk luft eller brug for at holde en pause. Du kan sagtens sidde på din terrasse, men du kan også gøre det til et projekt at lave et helt hjørne dedikeret til afslapning.

Det kan du gøre ved f.eks. at lægge nogle fliser til et par liggestole i et hjørne af din have. Du kan også hænge en hængekøje op. Hvis du gerne vil lave noget mere havearbejde, kan du altid udvide dit afslapningshjørne med nogle blomster rundt omkring for at skabe stemning. Det kan du gøre i nogle krukker eller ved at lave et bed. Det vigtigste er, at det er et sted, hvor du kan lægge dig hen for at koble af.